Stränder

Det finns massor av fina stränder på Korfu (vilket det ju gör på nästan alla öar i Grekland), men det saknas stränder som är sådär overkligt vackra och som av invånarna själva utnämns till "den vackraste stranden i Grekland". Därmed inte sagt att det inte finns fina stränder här. De allra bästa stränderna hittar man på Korfus västkust. Här är följer några av de bästa stränderna på Korfu.

Paleokastritsa

Den här vackra badviken övervakas av ett kloster som ligger på ett av bergen ovanför stranden. Om man tröttnat på att ligga vid stranden har man desutom en fantastisk utsikt från klostret.

Agios Gordios

En populär sandstrand på nordvästra Korfu. Här finns solsängar, parasoll och vattensporter. En aktiv strand med mycket folk. Sanden är riktigt fin här.

Glyfada

En av de mest populära stränderna på Korfu, cirka 16 km väster om Korfu stad. Stranden är en stor sandstrand omringad av berg och det fina vattnet gör att den har blå flagg. Här finns gott om tavernor, vattensporter och solsängar och stranden kan bli rätt stökig under högsäsong.

Sidari

I Sidari finns två långgrunda sandstränder omgivna av häftiga sandstensklippor. Här finns också Canal d'Amour där man sägs få evig kärlek om man simmar igenom. Den ursprungliga kanalen finns inte längre, och idag är man oense om vilken som är dagens kärlekskanal. Så vill man vara på den säkra sidan får man simma i alla de kanaler som finns kvar.

Nissaki

Kanske den mysigaste stranden (klappersten) på lagom avstånd från Gouvia och Korfu Stad. En liten strand som snabbt blir full om man inte är där i tid. I början och slutet av säsongen brukar det dock inte vara några problem att få plats. Precis bredvid stranden finns en taverna precis vid vattnet med härlig vy ver havet.

Avlaki

Letar man efter en lugn strand som få andra hittar till ska man bege sig till Avlaki. Stranden ligger vackert i en bukt mellan Agios Stephanos och Kassiopi och har mycket klart vatten. Man parkerar i ena änden av stranden och man behöver inte gå i några trappor för att komma från parkeringen till stranden. Börjar det kurra i magen så finns det två tavernor i anslutning till stranden.

Almyros

På norra Korfu hittar man den barnvänliga och långgrunda stranden Almyros. Större delen av säsongen är den här stranden rätt öde, mycket tack vare att den är så lång.

Yaliskarii

Yaliskarii är en av de mindre stränderna på Korfu, men den är vackert belägen med pinjeträd som klättrar ner för klipporna ner mot det blåa vattnet. Även om stranden ligger lite avsides och det saknas hotell här, så går det gratis minibussturer från hotellet "Yaliskari Palace" ner till stranden, vilket gör att det ofta är rätt mycket folk här.

Åk till Korfu >>