Stränder

Det finns massor av fina stränder på Korfu (vilket det ju iof gör på nästan alla öar i Grekland). De bästa stränderna hittar man på Korfus västkust Här är några av stränderna i urval.

Paleokastritsa

Den här vackra badviken övervakas av ett kloster som ligger på ett av bergen ovanför stranden. Om man tröttnat på att ligga vid stranden har man desutom en fantastisk utsikt från klostret.

Agios Gordios

En populär sandstrand på nordvästra Korfu. Här finns solsängar, parasoll och vattensporter. En aktiv strand med mycket folk. Sanden är riktigt fin här.

Glyfada

En av de mest populära stränderna på Korfu. En fin strand 16 km väster om Korfu stad. Stranden är en stor sandstrand omringad av berg.

Sidari

En lite annorlunda badstrand omgiven av sandstensklippor cirka 36 km från Korfu stad. En av de mest fotograferade stränderna tack vare de häftiga sandstensklipporna. Här finns också Canal d'Amour där man sägs få evig kärlek om man simmar igenom.

Nissaki

Kanske den mysigaste stranden (klappersten) på lagom avstånd från Gouvia och Korfu Stad. En liten strand som snabbt blir full om man inte är där i tid. I början och slutet av säsongen brukar det dock inte vara några problem att få plats.